ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی مربوط به مطالبات سازمان تامین اجتماعی است و تمامی نکات و مواد قانونی مربوط به نحوه اخذ مطالبات سازمان تامین اجتماعی در ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی دیده شده و با مطالعه این ماده از قانون تامین اجتماعی می توانید از مراحل اخذ مطالبات سازمان تامین اجتماعی آگاهی کسب نمائید.در این پست ما نکات کلیدی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی را برای شما قرار داده ایم و با مطالعه این پست می توانید اطلاعات قانون تامین اجتماعی خود را افزایش دهید پس در ادامه با ما همراه باشید:
مطالبات سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه، خسارات تأخیر و جریمه های نقدی ناشی از اجرای قانون تامین اجتماعی یا قوانین سابق بیمه های اجتماعی و قانون بیمه های اجتماعی روستاییان و قانون تأمین آموزش فرزندان کارگران و مطالبات مندرج در مواد ۴۲ و ۴۶ و ۶۶ و ۹۰ و ۹۸ و ۱۰۰ و ۱۰۱ و ۱۰۸ قانون تامین اجتماعی از طریق صدور اجرائیه به وسیله مسئولین و مأمورین اجرای سازمان قابل مطالبه و وصول می باشد.
درصورتی که اشخاص حقیقی یا حقوقی مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی با اخطار کتبی سازمان ظرف مدت ۴۸ ساعت از تاریخ ابلاغ اخطاریه سازمان مطالبات قطعی شده را پرداخت نکنند یا ترتیب پرداخت آن را ندهند سازمان می تواند با رعایت مفاد این آیین نامه علیه آنها اقدام به صدور اجرائیه بنماید.
اقامتگاه بدهکار همان است که در پرونده امر منعکس می باشد و مادام که بدهکار تغییر محل اقامت خودرا به سازمان اعلام ننموده است برگه ای اجرایی و سایر اوراق مربوط به محل سابق او ابلاغ خواهد شد. تبصره– بدهکار مکلف است محل اقامت جدید خود را به مرجع مربوط اطلاع دهد و دلیل اقامت خود را که عبارت خواهد بود از گواهی شهربانی یا ژاندارمری محل در داخل کشور و کنسولگری و یا مأمورین سیاسی در خارج از کشور به ضمیمه اطلاعیه خود ارسال نماید. در غیر اینصورت به تغییر محل اقامت اعلام شده ترتیب اثر داده نخواهد شد و در هر حال ابلاغات قبلی به قوت قانونی خود باقیست.
مأمور اجرا مکلف است ظرف ۴۸ ساعت یک نسخه از اجرائیه را به شخص بدهکار تسلیم و در نسخه دوم با ذکر تاریخ، رسید بگیرد. در صورتی که بدهکار در محل حاضر نباشد به یکی از اهل خانه و یا کارگاه ابلاغ می شود، مشروط بر اینکه به نظر مأمورین سن ظاهری این اشخاص برای تمیز اهمیت برگ اجرائیه کافی باشد و مشروط بر اینکه بین بدهکار و شخصی که برگ را دریافت می دارد تعارض منفعت نباشد و هرگاه اشخاص نامبرده نباشند و یا نخواهند رسید بدهند مأمور اجرا موظف است اجرائیه را به اقامتگاه بدهکار الصاق نموده و مراتب را در نسخه ثانی قید نموده و به اجرا عودت دهد.
تبصره ۲- چنانچه ابلاغ اجرائیه علیه اشخاص حقوقی در محل تعیین شده ممکن نگردد بر گهای اجرایی در آخرین محلی که به اداره ثبت شرک تها معرفی شده ابلاغ خواهد شد.
درصورتی که اجرائیه علیه وزارتخانه ها و ادارات رسمی و سازمان های وابسته به دولت و موسسات مأمور به خدمت عمومی و شهرداری ها و موسساتی که سرمایه آن جزئاً یا کلاً متعلق به دولت است صادر گردد، اجرائیه به رئیس دفتر مربوطه یا قائم مقام او ابلاغ می گردد.
همین که اجرائیه به بدهکار ابلاغ شده، نامبرده مکلف است ظرف یک ماه بدهی خود را پرداخت نماید و یا ترتیبی برای پرداخت آن بدهد و یا مالی را معرفی نماید که استیفای طلب از آن میسر باشد و در صورتی که بدهکار خود را قادر به اجرای مفاد اجرائیه نداند باید ظرف مهلت مذکور صورت جامعی از دارایی خود را به مسئول اجرا تسلیم کند و به هر صورت مشمول مقررات قانون منع بازداشت اشخاص در قبال مقررات و الزامات مالی مصوب آبان ماه سال ۱۳۵۲ خواهد بود.
هرگاه محل اقامت بدهکار معلوم نباشد و امکان ابلاغ اجرائیه هم میسر نگردد ولی به اموال او دسترسی باشد مسئول اجرا در عین حال که برگ های اجرائیه را صادر می کند اموال بدهکار را هم معادل بدهی او تحت توقیف احتیاطی در خواهد آورد.
اشیاء زیر از مستثنیات دین محسوب و توقیف نمی شود:
هرگاه معلوم شود که وجه نقد یا اموال منقول دیگری از بدهکار نزد اشخاص ثالث می باشد، مراتب توقیف آن کتباً به شخص ثالث ابلاغ و رسید دریافت می شود و جریان امر کتباً به بدهکار نیز اعلام خواهد شد.
ابلاغ بازداشت نامه شخص ثالث را ملزم می نماید که وجه یا اموال بازداشت شده را به صاحب آن ندهد والا اجرا معادل وجه نقد یا قیمت اموال را از او وصول خواهد کرد.
هر گاه مال بازداشت شده در نزد شخص ثالث، وجه نقد یا طلب حال باشد شخص مزبور باید آن را فوراً در قبال اخذ رسید به مأمور اجرا تأدیه نماید.
هرگاه شخص ثالثی که مال یا طلب حال بدهکار نزد او بازداشت شده است از تأدیه آن خودداری نماید بازداشت اموال او مطابق مقررات این آئین نامه به عمل خواهد آمد.
پس از بازداشت مال طبق مواد ۱۶ و ۱۷ نتیجه ارزیابی به بدهکار ابلاغ و اعلام میشود که چنانچه به نتیجه ارزیابی معترض است اقدامات زیر را به عمل آورند: الف: دستمزد کارشناس تجدید نظر را بمیزان تعیین شده از طرف اجراء در صندوق اجراء تودیع نماید. ب: قبض صندوق را ضمیمه لایحه اعتراضی حداکثر ۵ روز از تاریخ ابلاغ به اجرا تسلیم نماید.
حق الاجرای عملیات اجرایی معادل نیم عشر مبلغ مندرج در برگ اجرائیه می باشد که پس از ابلاغ اجرائیه به بدهکار تعلق می گیرد. وصول حق الاجرا به همان ترتیبی است که برای وصول بدهی مقرر شده است.
چنانچه بدهکار ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ اجرائیه ترتیب پرداخت بدهی خود را بدهد نصف حق الاجرا از او دریافت خواهد شد.
عملیات اجرائی راجع به بدهی متوفی در مدت تحریر ترکه معلق می ماند.
چنانچه واحد اجرا بدهی بدهکاران را پس از صدور اجرائیه تقسیط نماید وثیقه کافی از آنها اخذ خواهد نمود.(وثیقه در این مورد عبارت از ضمانتنامه بانکی و یا اموال غیر منقول می باشد.)
توجه داشته باشید که بهترین راه برای تسلط به قوانین تامین اجتماعی مطالعه آنهاست و تا زمانی که به بند بند مفاد و قوانین تسلط نداشته باشید امکان دفاع از کسب و کار خود را نخواهید داشت.